sobota 24. srpna 2013

letošní podzim

   Miluju podzim, ten brzký, babí léto. S postupným časem si začínám stěžovat na chladno, a s faktem blížící se zimy, na něj nadávám. Pak miluju jaro, ale to pozdní, kdy už vím, že přijde léto. A léto je prostě nejlepší, ale nesmí být zas velké teplo. Miluju léto, kdy se otevřou zahrádky, člověk si ani nepamatuje, jak vypadá restaurace uvnitř; rozkvetou louky, šumí vítr, prší letní déšť, vůně napuštěného bazénu, relax u rybníka, letní grilování... Je toho hodně co na létě miluju, nesmí však přesahovat teploty 27 stupňů :)
   Proto je vydařené babí léto ještě lepší. Pamatuju si předloni, když bylo okolo 26 stupňů až do první poloviny října. To bylo fajn... Na tohle babí léto, neboli brzký podzim a dokonce i ten pozdější se těším nevídaně hodně.
   Nejdřív mě to překvapilo, ale teď už vím proč. Protože shodím to břicho, zadek a stehna. Mých 15kg nahoře bude snad zas brzo dole a já se nezadýchám než dojdu na záchod. Budu moct dělat tolik věcí, co se teď radši zdráhám. Těším se, až budu moct vypít dvě kafe denně bez přemýšlení a výčitek a koukat přitom z okna s kožešinkou na židli a knížkou v ruce na barevné stromy a padající listí, a ven nosit kecky, džíny a k nim saka s šálou... ochh. A hlavně se těším na ty nové časy, na nové neznámé chvíle s novým neznámým tvorečkem v našem bytě... Už aby to bylo :)









zdroj: různé

Žádné komentáře:

Okomentovat