čtvrtek 11. prosince 2014

Kdy zdobíte vánoční stromeček?

   Když jsem byla malá, i větší, rodinná tradice velela a velí doteď i když beze mě v domě, že se stromeček zdobí štědré ráno u pohádek, při snídání cukroví či vánočky, v klidu a se super rodinnou atmosférou. Byl to vždycky stromek (a stále je) sahající ke stropu, stojící do 6.ledna, kdy ho zase přijdou odstrojit tři králové :) 
   Potom, co jsme se s eM přestěhovali do Plzně, jsme stromek tři roky neměli, protože jsme se vraceli na Vánoce zpět k rodinám. První společný stromek přišel v roce 2010, když jsme se odstěhovali zpět do Chomutova a trávili první Vánoce spolu sami. Začínali jsme menším stromkem, další rok to byl zase trošku větší stromek, pak zase menší a pak zase větší. Většinou jsme zdobili vždy tak den, dva před štědrým dnem a odzdobujeme na Nový rok nebo ještě před.
   Letos však bude asi všechno jinak. Plánem bylo koupit kvůli Matymu menší stromek, který půjde dát co nejvýš, protože tentokrát nebudou ničiteli stromků jen naši hafíci, ale hlavně Maty :) Jenže hormony stále blázní a doma mámě dvoumetrový stromek za skoro 1000kč. Byla by škoda ho ozdobit až 23. nebo 24.12. co myslíte? :) Takže nejspíš to schytá příští středa a bude se zdobit... co vy, kdy zdobíte vánoční stromeček? 

Naše stromky v čase chomutovském - ten první byl fakt děs :)

2010

2011

2012

2013

Žádné komentáře:

Okomentovat